Projektseminar: Topics in Economic Theory (WS 2018/19)

Lernziel:

Ziel der Veranstaltung ist, die Studierenden mit weiterführenden volkswirtschaftlichen Themen vertraut zu machen und durch Gruppenarbeit Problemlösungskompetenz und Teamfähigkeit zu fördern.

Inhalte:

Im Rahmen der Veranstaltung werden aktuelle Themenstellungen aus dem Bereich Economic Theory behandelt.

Seminar (Prof. Florian Herold)

• Mittwoch, 14.15 - 15.45 Uhr in F21/03.03 Beginn: 24.10.2018

Übung (Markus Schlatterer M.Sc.)

• Montag, 14.15 - 15.45 Uhr in F21/02.55 Beginn wird noch bekannt gegeben

Literatur

Die Literatur wird über die Internetseite oder in der ersten Lehrveranstaltung bekannt gegeben.

Projektseminar: Topics in Economic Theory

Prof. Dr. Florian Herold

This seminar focuses on current topics in economic theory. Students will study and present recently published research articles on limited attention. The allocation of specific topics and discussion of modalities willtake place at the first meeting .

This seminar aims at introducing students to studying real research articles and understanding recent advances in economic theory.

Dates

• First meeting: Wednesday 24.10.2018     14.15 - 15.45      in F 21/02.41

• Presentations: will be announced

Literature

Will be announced in the first meeting.